Омбудсманът Мая Манолова представи новата Стратегия за закрила на детето на

...
Омбудсманът Мая Манолова представи новата Стратегия за закрила на детето на
Коментари Харесай

Мая Манолова представи стратегията за детето на патриарха и владиците

Омбудсманът Мая Манолова показа новата Стратегия за протекция на детето на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и архиереите от Св. Синод на БПЦ. 

Тя помоли Св. Синод да изкаже мнение за документа. На срещата бе споделена и концепцията да бъдат основани работни групи, тъй че бъдещата Стратегия да бъде по този начин формирана, че да бъде възприета добре от българското общество.

На срещата участваха и представители на Държавната организация за протекция на детето, Националната мрежа за децата и Българския център за нестопанско право. Целта на бъдещата Стратегия е да бъдат включени голям брой неправителствени организации във възпитанието на децата.

Високо ще оценим Вашата поддръжка, тъй като Българската православна черква в интервали на разделяне е успявала да сплоти българския народ, споделиха представителите на държавните институции.

По думите на Омбудсмана задачата е да се предизвика необятно публично разискване при съставянето на Стратегията, тъй че откакто тя бъде призната да не сътвори разделяне в обществото, а в противен случай да го сплоти, с цел да може да се подкрепи възпитанието на българските деца и построяването им като персони. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР